29 Nisan 2015 Çarşamba

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan KORKMAZCAN ve Parti Heyeti, İran ziyaretinde Ahmedinejad ile görüştü

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan KORKMAZCAN ve Parti Heyeti, Ahmedinejad ile görüştü

Komşu ülkelerle birlik programını seçim bildirgesine de koyan Vatan Partisi çalışmalarına hız verdi. Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin'in başkanlığındaki heyet İran'da temaslarına başladı. Vatan Partisi Heyeti ilk ziyaretini İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile gerçekleştirdi. Ahmedinejad’ın başkent Tahran’da bulunan çalışma ofisinde gerçekleşen görüşmede karşılıklı dayanışma ve dostluk mesajları iletildi. (Yakup Aslan, ulusalkanal.com.tr - 28 Nisan 2015 Salı 00:00)
Komşu ülkelerle birlik programını seçim bildirgesine de koyan Vatan Partisi çalışmalarına hız verdi. Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin'in başkanlığındaki heyet İran'da temaslarına başladı. Vatan Partisi Heyeti ilk ziyaretini İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile gerçekleştirdi. Ahmedinejad’ın başkent Tahran’da bulunan çalışma ofisinde gerçekleşen görüşmede karşılıklı dayanışma ve dostluk mesajları iletildi.
Batı Asya Birliği fikrinin ete kemiğe büründüğü toplantıda 7 Ülke 7 Deniz Projesi için siyasi, diplomatik, ekonomik kültürel alanlarda somut adımlar atılmasına karar verildi.
Türk ve İranlı gençlerin Dünya antiemperyalist gençlik hareketinde öncü olması gerekliliğine vurgu yapıldı.
Vatan Partisi heyetini son derece sıcak karşılayan eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ‘Burada bacılarımı ve kardeşlerimi ağırlıyorum ve bundan büyük mutluluk duyuyorum’ dedi.
VATAN PARTİSİ’NİN MECLİS’E GİRMESİ BATI ASYA BİRLİĞİ’Nİ KURACAK
Heyet adına ilk sözü alan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, bölgesel işbirliğini geliştirmek amacı ile İran’da bulunduklarını ifade etti.
Yedi Ülke Yedi Deniz Projesi ile bölgeye barışın geleceğini vurgulayan Pekin, Vatan Partisi’nin Meclis’e girmesi ile birlikte bölge barışı için yapacakları ilk işin Batı Asya Birliği’ni kurmak olacağını ifade etti.
Em. Korg. Pekin “Ticareti dolar hükümdarlığından kurtarmak ve milli paralarımızla ticareti geliştirmek öncelikli hedefimizdir” dedi. Pekin, bu hedefin ABD’nin dolar aracılığı ile bölgeyi yönlendirmesinin önüne geçeceğinin altını çizdi.
‘AKP’nin komşularımıza terör ihraç etmesine karşıyız’ diyen genel başkan yardımcısı bu durumun sonucunun dönüp dolaşıp Türkiye’yi hedef alacağını vurguladı. Partisi’nin sloganının, Atatürk’ün de dediği gibi “Yurtta sulh cihanda sulh” olduğunu belirtti. Pekin, “Yurtta barışı, komşularda barışı, komşularla barışı sağlayacağız” dedi.
BATI ASYA’DA PARLAMENTERLER BİRLİĞİ KURULMALI
Heyet üyelerinden genel başkan yardımcısı, eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan antiemperyalist mücadeleyi kurumsallaştırmak adına bölge ülkelerinin parlamenterlerinin oluşturacağı bir ‘Parlamenterler Birliği’ kurulmasını önerdi. Korkmazcan bu birliğin tüzüğü ve içeriğinin belirlenip bir protokol oluşturulabileceğini söyledi.
TÜRK VE İRANLI GENÇLER ANTİ-EMPERYALİST MÜCADELEYE ÖNCÜLÜK EDECEK
Heyette yer alan isimlerden TGB Genel Başkan Yardımcısı, Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri ve Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olan Elif İlhamoğlu’nun aynı zamanda ABD askerlerinin başına çuval geçirdiği için yargılandığını öğrenen Ahmedinejad, İlhamoğlu’na ‘Burada bana en yakın arkadaş sensin, öyle ise artık birlikte mücadele edeceğiz’ dedi.
İlhamoğlu Dünya’daki antiemperyalist halk hareketlerinin dinamiğini gençliğin oluşturduğunun altını çizerek bu mücadelede emperyalizme karşı direnişin merkezi olan ülkelerde yetiştikleri için İran ve Türk gençliğine daha büyük roller düştüğünü belirtti. Bunun üzerine Ahmedinejad İranlı gençlerle iletişime geçeceğini ve onların da Türk gençleri ile birlikte hareket etmekten büyük mutluluk duyacağını söyledi.
BÖLGE BİRLİĞİ EKONOMİMİZİ BAĞIMSIZ KILACAK
Heyette yer alan bir diğer isim olan Prof. Sencer İmer, ekonomik ve ticari alanda işbirliğinin önemini vurguladı. İki ülkenin de demir çelik kaynaklarının olduğunu ve işbirliği ile bu kaynakların üretiminin ve işletiminin arttırılabileceğini, bu işbirliğinin ilk ölçekte İran, Türkiye, Pakistan, Mısır arasında başlatılıp daha sonra diğer ülkelere de yayılabileceiğini belirtti. Sencer ‘Bölgesel işbirliği ile sanayilerimizi güçlendirmek tesislerimizi bağımsız olarak kurmamızı sağlar’ dedi.
SINIRLARIMIZDAN KÜLTÜR GEÇECEK
Kültürel birlikteliğin bölgede birliği sağlayacak en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi sanatçı Latif Bolat yurtdışında yaşadığı süre boyunca İran ve Türk kültürlerinin birbirlerine çok yakın olduğunu görme şansı olduğunu belirterek 2500 yıllık bir medeniyette antiemperyalist bir liderle bir araya gelmekten onur duyduğunu söyledi. Başta Türkiye ve İran olmak üzere Batı Asya ülkelerinin kültür ve sanat alışverişinde bulunmasının bölgesel birliğin inşaasında ana rol oynayacağını belirtti.
AHMEDİNEJAD: “SORUNLARI ÇÖZECEK TEK ANAKTAR TÜRKİYE VE İRAN BİRLİKTELİĞİDİR”
Heyeti dinleyen İran Eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Vatan Partisi’nin bölgeye ilişkin fikirlerinin oldukça önemli olduğunun altını çizerek emperyalizmin bölgeden kovulması için Suriye, İran, Irak, Türkiye ve Azerbaycan’ın birlikteliğinin yeterli olcağını söyledi.
İran Eski Cumhurbaşkanı ‘Emperyalistler bugün bölgemizde özellikle Türkiye ve İran’da oyunlar oynuyor, bu oyunlar kaşısında herkes kendi başına hareket ederse başarılı olamaz. O yüzden bölge birliği çok önemli. 7 Ülke 7 Deniz Projesi gerçekleşirse inanın hiç kimseye ihtiyacımız kalmaz. Burada birleşmenin ana amacı aynı zamanda milletlerin kalkınması, büyümesi ve emperyalizme karşı mücadele etmesidir. 7 ülke bir tarafa dursun bu dünyanın birleşmesini sağlar.
Dünyada yaşayan 7 milyar insanın neredeyse tamamı adalet ve barış isteyen insanlardır. Ama emperyalistler bu 7 milyar insanın üzerinde cunta kurmaya çalışıyor. Bizim sözlerimiz ve amacımız bu 7 milyar insanı birleştirmek üzerine kurulmalı. Bence Batı Asya Birliği’nde temel sloganımız ‘Adalet, barış ve dostluk istiyoruz’ olmalı ve bu sloganla emperyalizme karşı mücadele edilmelidir. Burada öncü gücü İran ve Türkiye’nin oluşturacağını düşünüyorum.
Bence Batı Asya Birliği’nin çokça düşmanı olacaktır. Bencil ve gücü kendi elinde tutmak isteyen odaklar ile bunların bölgedeki temsilcileri inanın kendi halklarını bile feda etmekten çekinmiyorlar. Türkiye’de ve Arap Coğrafyası’nda bu oyun oynanıyor. Buna karşı birlikte olmalıyız. Birlik aklın bir sözü, insanın bir sözüdür ve bu sözün tutulması zaruridir. Bu iki milletin birbirine yakınlaşması için tüm imkanları değerlendirmemiz gerekiyor.
Birlikte emperyalizmin karşısında durarak barış ve adaleti gerçekleştirelim. Ekonomide, siyasette, gençlik hareketlerinde, sanatta bu yolu izlersek ortaya eşsiz bir birlik çıkar.
Amerika diyor ki ‘Bu bölgenin genlerinde güzellikler yok.’ Ben de diyorum ki aksine bölgenin genlerinde medeniyet var, eşsiz güzellikler var. Türkiye ve İran bir araya gelirse bu medeniyet daha da büyür. Bölge ülkelerinin tamamının sorunları çözülür. Sorunları çözebilecek tek anahtar Türkiye ve İran’ın birlikteliği ama rakip olarak değil kardeş olarak. Bu işbirliğini ne kadar çabuk yaparsak birlik inşaaları kolaylaşır. Ama geciktirirsek zorlaşır. Çünkü emperyalistler aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar ve birlik kurulmazsa amaçlarına ulaşabilirler.
Fakat halklar bu birliktelik ile iki ülke arasına sokulmak istenen nifaka izin vermeyecek. Kurmak istedikleri sahne bozulacak. Milletlerin egemenliği kendi ellerinde olacak. Bu uzun vadeli bir mücadele de olabilir ama biz buna hazırız. Hayatımızı bu mücadeleye adadık. Mesajımız bütün milletler arasında kardeşliktir.’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder