5 Haziran 2015 Cuma

VATAN PARTİSİ İŞÇİLERLE BULUŞTU

VATAN PARTİSİ İŞÇİLERLE BULUŞTU
Denizli’de birçoğunun kapanmasına rağmen hala üretim yapmaya çalışan fabrikalarından biri olan Deksan Kağıtçılık Fabrikası Vatan Partisi heyetini ağırladı.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan ve Vatan Partisi Denizli il yöneticilerinden oluşan heyeti fabrikanın müdürü Mehmet Özkaya karşıladı. Heyet öğle arasında işçilerle buluştu.
Hem kendilerinin hem de ülke ekonomisinin ciddi sorunların içinde olduğunu belirten Mehmet Özkaya; “Türkiye’nin köklü firmaları yabancıların eline geçti, yerli sermaye neredeyse bitti. Önümüzdeki günlerde piyasalar ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalacak ve Türkiye’nin sanayicisi bu krize hazırlıksız yakalandı. Kredi borcu olmayan insan kalmadı. Yerli üretimin desteklenmesi ve büyütülmesi gerekiyor. Vatan Partisi’nin bu konudaki çabasını takdirle karşılıyoruz” dedi.
RENO BAŞLANGIÇ OLDU DEVAMI GELECEK
İşçilerle yapılan görüşmede ise iş güvencesine ve işsizlik tehlikesine dikkat çekildi. Bursa’da Reno ile başlayan ve Kocaeli’ne, Ankara’ya uzanan işçi direnişlerinin ve başarılarının değerlendirildiği görüşmede Denizli’de sanayinin geldiği durum ve çözümler de tartışıldı. Vatan Partisi heyeti adına konuşan Hasan Korkmazcan; “Çözüm Türkiye’yi borca sürükleyen, dışa bağımlı hale getiren bu iktidardan kurtulmaktır. 2002’de kriz çözeceğiz diye geldiler, yerli olan ne varsa satarak, dışarıdan gelen hazır paraları kullanarak sözde refah görüntüsü yarattılar. Şimdi ellerinde satacak bir şey kalmadığı gibi gelen para da bitti ve bizi krizin eşiğine getirdiler. Bu kriz borç ekonomisinin krizidir. Bunu aşmanın yolu da devlet kurumlarını yeniden ayağa kaldırmak, yerli sermayeyi desteklemek ve toplumu üretime katmaktır. 7 Haziran seçimleri öncesi işçimizin Bursa’da başlattığı direniş iktidarı çok korkuttu. Başarıyla tamamlanan bu direniş bir başlangıç oldu, devamı da çok yakında gelecek ve biz de her anında emekçilerimizin yanında, hizmetinde olacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder